Aanbod 2017-07-02T19:00:54+00:00
Loading...

Gezond leven

Hoe kunnen vrouwen op een goede manier omgaan met hun gezondheid en er voor zorgen dat ze gezond blijven. Dit heeft te maken met een gezonde leefstijl, maar ook met het hebben van goede informatie. In cursussen geven wij deze informatie, maar door het leren van elkaar, her- en erkenning en het samen uitproberen en oefenen leren vrouwen goed voor zichzelf en hun omgeving te zorgen.

Empowerment

Door het aanbieden van cursussen en hulpverlenende activiteiten willen wij vrouwen ondersteunen binnen hun proces van zich zelf sterker voelen en hun problemen een plek te geven. Dit gebeurt vanuit een seksespecifiek perspectief.

Innovatie

Als centrum volgen wij de laatste maatschappelijke ontwikkelingen en gezondheidsproblemen op de voet. Het VGC gaat steeds op zoek naar nieuwe thema’s waar vrouwen mee te maken krijgen en creëert hier een nieuw aanbod voor. Ook wordt gekeken naar specifieke doelgroepen onder vrouwen. Wij willen deze groepen bereiken middels een laagdrempelige aanpak door de activiteiten ook in woonwijken te organiseren in samenwerking met andere partnerorganisaties.