Aanbod 2017-06-29T09:33:04+00:00
Loading...

Aanbod

 

SOCIALE VAARDIGHEIDSTRAINING

De Sociale Vaardigheidstraining bestaat uit zeven bijeenkomsten en richt zich op meiden die sterker in hun schoenen willen leren staan. De onderwerpen die in de training aan bod komen, zijn o.a. zelfvertrouwen, nee durven zeggen, zelfbeeld en lichaamsbeeld en grenzen aangeven.

Er wordt gewerkt aan de hand van leerdoelen die tijdens de cursus regelmatig worden geëvalueerd. Bij iedere bijeenkomst wordt op de leerdoelen teruggeblikt.

Er wordt veel gebruik gemaakt van rollenspellen tijdens de training. Meiden leren hierdoor nieuwe vaardigheden en leren zich te verplaatsen in anderen. Ze leren zich meer bewust te zijn van hun eigen houding en handelen. De begeleiders spelen in op de zaken die er binnen een groep spelen en zorgen voor een veilige en prettige sfeer binnen de groep.

 

VOORLICHTINGEN

Team Meidenwerk geeft op aanvraag voorlichtingen over diverse thema’s. Deze voorlichtingen vinden plaats op scholen zoals basisscholen en binnen verschillende leefgroepen (zoals groepen voor tienermoeders, meiden die uit huis geplaatst zijn en meidengroepen in buurthuizen) en andere instellingen.

De voorlichtingen gaan over diverse thema’s, zoals:

  • Seksualiteit: anticonceptie, vriendschap, transgender, homoseksualiteit, verliefdheid en verkering, wensen en grenzen aangeven, social media: sexting en grooming en sextortion, loverboys/ lovergirls, (cyber)pesten
  • zelfbeeld en lichaamsbeeld, drugs en alcohol en wie ben ik over 10 jaar?

Team Meidenwerk levert maatwerk door iedere voorlichting aan te passen aan de specifieke aandachtspunten van de desbetreffende jongeren. Verder kun je bij ons ook terecht voor een cultureel sensitieve voorlichting.

Jongens worden door ons niet vergeten! Wij werken samen met andere organisaties en scholen, zodat de voorlichting ondersteund wordt door mannelijke collega’s waarin de jongens zich kunnen herkennen.

 

INDIVIDUELE GESPREKKEN

Team Meidenwerk biedt individuele hulpgesprekken aan voor meiden met uiteenlopende hulpvragen. In blokken van vijf gesprekken wordt naar een oplossing toe gewerkt.

Eerst zal een intakegesprek plaatsvinden en aan de hand daarvan wordt gekeken of we de cliënte kunnen helpen met haar hulpvraag. Indien dit niet het geval is, zal de cliënte doorverwezen worden naar een instelling die beter aansluit op de hulpvraag.