Werken bij het VGC 2017-07-02T20:30:12+00:00
Loading...

Werken bij het VGC

In het centrum zijn 10 onbetaalde medewerkers tussen 5 tot 15 uur per week werkzaam. Het VGC werkt functie- en taakgericht. De medewerkers hebben een medische, psychosociale of sociaal-wetenschappelijke achtergrond. Naast theoretische kennis en vaardigheden speelt ervaringsdeskundigheid (het zelf in aanraking zijn geweest met en/of verwerkt hebben van een bepaalde problematiek) een belangrijke rol. De ondersteunende medewerkers hebben een administratieve of management achtergrond. Ook werken er stagiaires (HBO-Social Work, Pedagogiek en Geestelijke Gezondheidskunde).

Door het vergroten van kennis en het aanleren van vaardigheden op het gebied van (vrouwen)hulpverlening, vrouwengezondheidszorg, emancipatie en thema’s die binnen het VGC een rol spelen, kunnen (toekomstige) professionals dit later gaan gebruiken. Het VGC probeert binnen al haar activiteiten vrouwen aan te zetten tot zelfwerkzaamheid, zelfredzaamheid en het ontwikkelen en uitvoeren van eigen initiatieven.

Eigen ondernemerschap

Het VGC wil eigen ondernemerschap van vrouwen ondersteunen en ziet het als uitdaging zich hiervoor in te zetten. Op verschillende manieren kunnen deze ondernemingen gebruik maken van de diensten en faciliteiten van het VGC en kan ondersteuning geboden worden. In de vorm van entrepreneurship helpt het VGC vrouwen bij het opstarten en exploreren van een eigen bedrijf. Bedrijven kunnen onder eigen naam gebruik maken van verschillende dienstenpakketten van het VGC. Omdat het bedrijf ingebed wordt binnen de organisatie VGC profiteert het van de uitstraling van de organisatie als geheel.